>>Toneelgroep Amsterdam TOOST met Conti Neri

Toneelgroep Amsterdam TOOST met Conti Neri

10-10-2011

Toneelgroep Amsterdam TOOST met Conti Neri

 

De Toneelgroep Amsterdam is het grootste toneelgezelschap in Nederland en gevestigd in de Stadsschouwburg Amsterdam. Op 16 oktober is er een programma genaamd Wish You Were Here. De afsluiting vindt op verrassende wijze plaats, waarbij getoost wordt met een mooi glas Conti Neri prosecco.

Het thema van de editie op 16 oktober aanstaande is de botsing van generaties.

Bioloog Liesbeth Sterck maakt duidelijk hoe in de dierenwereld (chimps/ gorilla's) generatieconflicten het meest oplopen als er coalities gevormd worden; ontwikkelingspsycholoog Rita Kohnstamm legt uit wat een generatieconflict is, econoom Bas Jacob schets een toekomst scenario, designhistoricus Kirsten Algera vertelt over de  generatieconflicten en wereldbeelden die uitgevochten worden in de typografie; jazzmuzikant, componist en eigenaar van het label Doxrecords Bart Suer vertelt over nieuwe generaties muzikanten; over hoe elke generatie zijn couscous bereidt vertellen de koks Merijn van Tol en Nadia Zerouali, een van de grootste libellendeskundigen Klaas-Douwe Dijkstra  spreekt ondermeer over hoe libellen mannetjes vrouwtjes leegschrapen zodat niet hun rivaal maar zij de vader zijn van haar nageslacht;  stand-up filosoof Laura van Dolron speelt een fragment uit haar voorstelling ‘Sartre zegt sorry’ en verder doen mee acteurs Gijs Scholten van Aschat en Hans Kesting en bijzonder jong schrijftalent Sacha Hilhorst. Al met al een zeer interessant programma!

Dit programma vindt plaats in de Stadsschouwburg. Na afloop van deze twee uur vol uiteenlopende verhalen, ‘beslecht men het conflict’ door de ene helft van het publiek twee champagneglazen en de andere helft een flesje prosecco te geven. Iedereen moet dus een ander persoon vinden om te kunnen drinken en raakt zo in gesprek met nieuwe mensen. Terra Vina Is vereerd dat Conti Neri voor deze bijzondere zoektocht uitgekozen.

De vorige editie was zeer snel uitverkocht en men gaat er vanuit dat het weer een volle zaal is.

Invouwen