>>Prachtige SERIE nieuwe wijnen COULEUR

Prachtige SERIE nieuwe wijnen COULEUR

26-09-2013

Prachtige SERIE nieuwe wijnen COULEUR

“Na 5 jaar zoeken vond ik de perfecte ‘bi-cépage wijnen. Een verrassend alternatief voor de standaard mono-cépage wijnen zoals ‘Chardonnay, Merlot en Syrah Rosé’
Twee druivensoorten in één fles, met als resultaat een opvallend mooi huwelijk.” Oeds O. Helmhout – Wijnhandel Terra Vina


Stéphane Vedeau is een fabuleuze wijnmaker. Hij maakt wijnen in diverse lijnen. Zoals Jeannine Boutin uit de noordelijke Rhône, ‘La Ferme du Mont’ in de zuidelijke Rhône en Clos Béllane voor de hoog gelegen wijngaarden in Valréas. Zijn wijnen worden gekenmerkt door veel frisheid en niet teveel houtaroma’s. De internationale waardering voor de wijnen van Stépahne Vedeau is enorm! Naast veelvuldige onderscheidingen voor zijn topwijnen wordt zijn serie Couleur de… met zeer veel enthousiasme ontvangen.

Couleur de Blanc
Deze  wijn heeft een helder goudgele kleur met fijne groene schittering. De geur is fris fruitig, iets kruidig en elegant en is een samengaan van aantrekkelijk rijp fruit, Franse kruiden en menthol. In de smaak toont de wijn een mooie samenhang van zowel rondeur als frisse levendigheid door de sappige citrus aroma’s. Een spontaan, sappig glas wijn!

Couleur de Rouge
Deze wijn heeft een frisse en jeugdige kleur, met diep roodviolette tinten. De geur is rond en rijp met plezierig roodfruit en morellen- en kersen aroma’s. De afdronk heeft een goede structuur en zeer zachte tannines, met fantastisch aroma’s van zoethout, vanille zwarte bessen en bramen. Een mond vol aromatisch fruit!

Couleur de Rosé
Deze wijn heeft een aantrekkelijke zachtroze kleur en een expressieve geur met kenmerkende aroma’s van frambozen, peer en bramen. Hij heeft een goede structuur, een degelijk fruitig rond karakter met tonen van rijp rood fruit en een heerlijke toegankelijke aromatische afdronk. Genieten van zomerse geuren!

Wijn is geproduceerd met Lute raissonnée*  geteelde druiven
*Lutte raisonnée: Geintegreerde landbouw. Hier wordt prioriteit gegeven aan natuurvriendelijke methoden met als doel de milieubelastende praktijken van de land- en landbouw te verminderen met in achtneming van het economisch belang van het landbouwbedrijf.
 

Invouwen