>>Pazo de Señorans ALBARINO door Ferran Adrià uit...

Pazo de Señorans ALBARINO door Ferran Adrià uitgekozen als schenkwijn.

22-02-2011

Pazo de Señorans ALBARINO door Ferran Adrià uitgekozen als schenkwijn.

Recent namen wij de prachtige witte Albariño van Bodegas Pazo de Señorans op in ons assortiment. Nu hoorden wij dat de wereldberoemde Chefkok Ferran Adrià ook voor deze wijn heeft gekozen:

Bodegas Señorans is gelegen in Vilanovina, in de vallei van de Rio Salnes, ten oosten van Pontevedra. Het domein werd in 1979 aangekocht door Marisol Bueno (voorzitster van de Rias Consejo) en haar man Javier Mareque. Er werd veel geld gestoken in het herbeplanten van de wijngaarden. Alles werd gerooid en herbeplant met Albarino druiven, die hier zulke verbluffende resultaten geven. In 1989 investeerde men nog eens flink om de produktie middelen volledig te vernieuwen en zo kreeg men de beschikking over de nieuwste en modernste middelen om wijn te produceren.De eerste oogst was die van 1990. In 1992 werd de jonge en veelbelovende oenologe Ana Quintela de firma binnen gehaald en sindsdien hebben de wijnen een jaarlijkse stijgende lijn te pakken voor wat betreft de kwaliteit. Pazo de Señorans is altijd de laatste die start met de oogst. Ze oogsten met een hoger suiker gehalte dan de andere Bodegas. Dit resulteert in optimaal en gelijkmatig rijpe druiven met uiteindelijk meer aroma's en smaakstoffen en minder agressieve zuren.Er wordt enkel en alleen met de hand geoogst en daarna worden de druiven ook nog eens met de hand geselecteerd.
De wijn heeft een heldere, lichte geel groene kleur en een zuivere geur van tropisch fruit.Deze invloeden vindt men ook terug in de smaak. De wijn is heerlijk fris en door het goede rijpheid van het fruit lijkt de wijn zelfs iets zwoel, zeg maar mondvullend. De afdronk is lang, intens en complex.
Niet voor niets heeft Ferran Adrià voor zijn nieuwe restaurant 'Tickets' in Barcelona deze wijn als een van zijn ‘open wijnen’ uitgekozen!

Invouwen