>>MATSU wint 'Best Pack Award' 2010

MATSU wint 'Best Pack Award' 2010

09-02-2011

MATSU wint 'Best Pack Award' 2010

MATSU Winnaar Best Pack Award 2010: Matsu! door Buen Gusto. The Best Pack Award erkent de creativiteit in de voedings-en drankensector. Ze wordt gehouden door Alimentaria Exhibitions, Ediciones y Estudios (die magazines als IPMark, Distribution & Actualidad en Restauración News publiceert). Tijdens de vorige editie won ook al een van hun wijnhuizen, namelijk Winery Arts ( met de wijnen 3², 6, 9 en 9*) en dit jaar is het de beurt aan de Matsu trilogie! De prijsuitreiking vindt volgende week plaats tijdens de Alimentaria beurs in Barcelona.

Matsu is meer dan een wijnhuis of een wijn, het is een modern project van hoogstaande wijnbouw waar binnen exclusieve wijn wordt geproduceerd. Matsu, dat in het Japans "Geduldige balans" betekent, verwijst naar de connectie tussen de Oosterse drang naar perfectie en de meeste geavanceerde biodynamische technieken van de Westerse wereld, waarmee de wijnbouwers deze ecologische wijn creëerden. Matsu vertegenwoordigt de essentie van een natuurlijke wijn, zonder enig gebruik van synthetische of chemische procedures.

Matsu El Picaro (de Schelm) El Pícaro is een jonge, rode wijn die 3 maanden in eiken vaten gelegen heeft en op biodynamische wijze gemaakt werd met absoluut respect voor de natuur. Zoals het personage op de fles is deze wijn jong, sterk en dapper. Het heeft een aroma van zwart fruit, zoals braambessen en tonen van rood fruit en mineralen. Het is een frisse, complexe wijn met een aangename, lange afdronk.
Matsu El Recio (de Taaie) El Recio is een rode wijn die 14 maanden in eiken vaten gelegen heeft met beperkte productie, gemaakt van druiven van 60 tot 100 jaar oude wijnstokken, op biodynamische wijze gemaakt. Het is een dikke wijn met veel finesse. Tonen van chocolade, zwart fruit en vanille in de neus. De smaak is rond en zijdezacht. Stevige wijn maar makkelijk drinkbaar.
Matsu El Viejo (de Oude) El Viejo is een rode wijn met beperkte productie, gemaakt van druiven van 80 tot 100 jaar oude wijnstokken, op biodynamische wijze gemaakt. Een diepgaande spannende kersen kleur. Met een zeer intense en krachtige geur en aroma's van rijp rood fruit. Goed geïntegreerd met de gekruide, geroosterde en gerookte tonen door de 18 maanden fust lagering. Robuust in de mond, zeer volwassen en ronde tannine.

Invouwen